The story of the story

 
 
 
Vad är det som händer?
 
Rymdtrafik, open source AI och elektroniska hjärnimplantat – men inom 5-10 år är nog vatten en bristvara även här och en viktigare komponent i investeringsportföljen än allt vad lantbruksmaskiner, solenergi och e-hälsa är.
 
Neurovetare göra sig icke besvär. 
 
Vi har fullt upp med att försöka rekrytera programmerare och utvecklare som vet sitt värde och ryker för 60, 70 lax i månaden (inkl bollhav och Nespresso-maskin). Vi implanterar balla chip i händerna för att öppna dörren till hyreshuset, men öppnar inga dörrar i det undermedvetna så som vi de facto besitter potential att göra – åtminstone inte på bred front. Vi kallar kvantfysiska kinesiska experiment telepati men varken tele eller patos rimmar med vad vi uppnår. 
 
Baaaah bullshit.
 
Allt vi vill bygga har vi redan byggt! Allt vi vill bygga finns redan! Det bygger sig självt! 
 
Anslaget är svagt. 
 
IT-bubblan en tech-bubbla, eller var det vice versa?
 
Den som går vinnande ur det här är den som kan berätta. Det kan vi nog alla om vi dövar det limbiska systemet till självhypnos och frigör det som kliar under huden; vår sprittande iver och drivkraften som vill bygga. Det som ytterst är stiltje men som ter sig som vågrörelse och växtkraft. Noll, två, noll två... Motsatser, inga motsatser – entropi.
 
Och så börjar vi om igen.
 
Vackert som en sommarsång på skolavslutningen när björklöven prasslar och skjortan är sträv, och alla undrar vem i klassen som kommer att falla och vem som kommer att ge sig av. Någon blir snusmumrik och någon nomad...
 
Det är oberoendeframkallande. Ett själ(v)försvar.
 
Jag följer de multipolära kreatörerna i Silikondalen om nätterna och när de rastar kapitalistnäsorna i Nevada-öknen åker jag på mitt eget burning man i Danmark, men vi pratar nog om samma saker ändå. Vi är nere i kaninhålen och uppe i klocktornen och inser att intuitionen aldrig dött sedan medeltiden, magi förvandlades till självklar teknologi – men vad är magiskt i dag? Intuitionen väntar och pockar. Förr var det 0.7-stift till blyertspennor, i dag är det drönare.
 
Svaret (och frågan) stavas förmodligen kontroll. Härmed dödförklarar jag intuitionen. Annars kan den ju inte återuppstå.
 
Vi profiterar på big data, för än finns ingen världspolis som kan reglera vår exploatering annat än av samma proportion som GDPR. Vilket kontrollorgan håller internet rumsrent? Ingen, för det skulle ju vara demokratiskt och öppet. Eller vänta. Vad händer när man inte längre får lov?
 
Det ökenråttorna/talangerna gör är väl att försöka överbrygga de dimensioner vi i stort sett vet finns, like the flatlander, och det kan bara göras i hjärnan, och hjärnan är plastisk. Så låt oss börja där, i våra egna skymslen och vrår.
 
Men först den externa kopplingen: elektromagnetismen, tidvattnet och double slit. Kan cancer göra det exponentiellt så kan vi. Kraften är ju vår. Kom liljor och akvileja...
 
Plastisk, spastisk och alldeles fantastisk, men högerhanden sover när den vänstra är alert...
 

Kommentera här: